Powstaje “Zabrzański Przewodnik Kulinarny”

Czas czytania: 1 min.

Lokale gastronomiczne są ważnym elementem biznesowego potencjału Zabrza i istotnym uzupełnieniem jego oferty turystycznej, sportowej, kulturalnej czy naukowej.

Niestety obostrzenia związane z pandemią spowodowały poważne utrudnienia w działalności naszych lokalnych restauratorów. Dlatego też Miasto Zabrze, obok dostępnych już narzędzi pomocowych, przygotowuje dodatkową inicjatywę mającą zwiększyć zainteresowanie ofertą zabrzańskich restauracji. Chodzi o „Zabrzański Przewodnik Kulinarny”, który będzie zawierał prezentacje oferty gastronomicznej w naszym mieście.

Publikacja zostanie upowszechniona wśród mieszkańców, przedsiębiorców oraz turystów.

Informacje o szczegółach akcji udzielane są przez Zabrzańskie Centrum Rozwoju Przedsiębiorczości pod numerem telefonu: 32/273-97-72 lub osobiście w budynku przy ul. Powstańców Śląskich 3.

Miasto Zabrze od początku pandemii oferuje zabrzańskim restauratorom wiele możliwości wsparcia, takich jak m.in. odstąpienie do pobierania czynszów za wynajem lokalu użytkowego od gminy i umorzenie lub odroczenie różnych opłat i podatków. Więcej informacji na ten temat znajdziecie Państwo na stronie UM w zakładce Dla Biznesu/ COVID-19. Zabrze wspiera przedsiębiorców.

Dodaj komentarz

Błąd:

Wynik:
Opinia została pomyślnie dodana.
Po przeprowadzeniu weryfikacji, jej treść zostanie udostępniona publicznie.

Trwa wysyłanie komentarza ...

Komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników. Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść.

* pola obowiązkowe