Wiadomości z Zabrza

Książulo spróbował kebaba Lukasa Podolskiego! Jak go ocenił?

  • Dodano: 2025-06-06 13:15

5 czerwca na kanale popularnego twórcy internetowego, Książula, pojawił się film z degustacji otwartego niedawno w Zabrzu kebaba Lukasa Podolskiego. Jak Youtuber, który niejednego kebaba w życiu jadł, ocenił dania serwowane w Mangal DONER?

Książulo w Zabrzu

Fani Książula z Zabrza podejrzewali, że youtuber niebawem odwiedzi Górny Śląsk, aby spróbować kebaba Lukasa Podolskiego. I stało się! 5 czerwca na jego kanale pojawił się film z wizyty w Zabrzu. Tradycyjnie, aby sprawdzić, czy lokal faworyzuje osoby znane, wysłał do lokalu Podolskiego swojego znajomego, który kupił kebaby. Jak ocenił je w smaku? Uznał je za całkiem zwyczajne. Dość niepochlebnie wypowiedział się o kebabie w cieście.

- Zalatuje to dworcowym kebabem. Czerwona kapucha, sałata, troszeczkę ogórka świeżego, mnóstwo majonezu i kula. Przykro się na to patrzy, przykro się to je. Za 34 złote, kebab 500-gramowy, mam wrażenie, że jego największa część to jest ten placek - mówi na nagraniu Książulo.

Później Książulo spróbował „Poldi Sandwich” – już na pierwszy rzut oka stwierdził, że wygląda lepiej niż kebab, który przed chwilą zjadł. Przyznał, że bułka również dużo bardziej mu smakowała.

- Spodziewałbym się czegoś więcej, bo tam są naprawdę tłumy! [...] To nie wyróżnia się niczym nawet na tle kebabów, które jedliśmy przez ostatnie pół roku – podsumowuje.

Faworyzacja?

Później Książulo osobiście udał się do Mangal Doner, aby sprawdzić, czy ze względu na swoją rozpoznawalność otrzyma większą porcję. Nie pomylił się. Gdy samodzielnie zakupił kebaba w lokalu, ważył on ponad 800 gramów, co uznał za absolutny rekord faworyzacji. Wcześniejszy kebab w cieście, którego w jego imieniu kupił ktoś inny, ważył około 500 gramów. 

- Jeżeli chodzi o smak, nie chcę być aż tak krytyczny, po tylu opiniach, które usłyszałem od ludzi, że jak na Zabrze to spoko, ale nie dla mnie i nie za te pieniądze. Jadłem mnóstwo lepszych kebabów, bardziej kraftowych kebabów! A to jest zwykła mielonka, może z lepszym składem niż w innych lokalach.

Dodał, że jeżeli miałby coś polecić, to jemu osobiście zasmakował kebab w bułce. 

Całą recenzję Książula również z innych lokalnych kebabów możecie obejrzeć poniżej!

Dodaj komentarz

chcę otrzymać bezpłatny newsletter portalu Zabrze.com.pl.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu.
Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Czytaj również